lauantai 3. elokuuta 2013

Terveiset Alanyan (super) helteistä!

  Pari päivää sitten ollaan kotiuduttu ihanalta ja niin rentouttavalta häämatkalta. Matka ylitti kaikin puolin kaikki odotukset. Ja se on varma, että Turkkiin palataan vielä uudestaankin. Tässä "pieni" matkakertomus.

Päivä 1.

 Turkin termanaalin ovista ulos astuessa lämpöaalto pelmahti heti kasvoille ja puolen minuutin bussille kävelyn aikana pitkissä housuissa jalat kärventyivät. Tästä alkoi sitten viikon loma +40c lämpötilassa! Perillä meitä oli vastassa Tjäreborgin opas, joka iloisesti suomenkielellä toivotti meidät tervetulleiksi Turkkiin. 16-vuotiaana viimeksi olen ollut valmismatkalla, mutta voin kyllä häämatkaksi pakettia suositella. Oli ihan kiva kun ei vaihteeksi tarvinnut itse huolehtia mistään ja saimme keskittyä vain toisiimme. :)
 Matkalla hotellille pysähdyimme huoltoasemalle, jonka pihalla saimme nauttia kauan odotetut ensimmäiset turkkilaiset kebabit! Ja mikä pettymys se olikaan. Tässä vaiheessa voin jo kertoa, että me koko viikon yritimme metsästää hyvää kebabbia Turkista siinä onnistumatta! :o Eli jos haluaa parasta kebabbia niin kannattaa matkustaa Turun Arezzoon.
 Hotellille saavuimme 12 tunnin matkustuksen jälkeen ja meitä odotti ihana romanttinen bungalow omilla munakoiso- ja vesimeloniviljelmillä. Alakerran naapureina meidän bungalowimme alla asusti kissaemo ja kaksi poikasta.
 Rannalle kävelymatkaa hotellilta oli 300 metriä ja loppu ilta vietettiin isoissa aalloissa leikkien.Päivä 2.

  Toisena päivänä koimme hamamin eli turkkilaisen saunan. Kaikille, jotka joskus Turkkiin suuntaavat, suosittelen ehdottomasti aloittamaan loman tällä! Ja Alanyassa Harem Hamamia. Arkihuolet unohtuvat varmasti!
  Hamam alkoi suolahuoneella, jota seurasi hyörysauna ja siitä sitten tavallinen suomalainen sauna. Saunan jälkeen peseydyimme vaahtokylvyssä ja saimme myös mutakylvyn. Kaiken tämän jälkeen meidät vietiin pesuhuoneeseen, jossa ohjattiin marmorisen tason päälle makaamaan. Pesijä kuori ihon päästä varpaisiin ja pesi vielä vaahdolla. Olo oli kyllä kuin prinsessalla. Koko hoito loppui vielä kasvonaamioon ja tunnin kuumakivihierontaan.

  Loppuilta menikin kaupunkiin tutustuessa. Ja tottakai ilta uinti omalla Itäisellä rannalla.


Päivä 3.

  Perjantai oli ensimmäinen kunnon rantapäivä. Menimme ensimmäisen kerran lännen Kleopatra-rannalle, joka oli hieman parempi kuin meidän Itäinen ranta. Täällä vesi oli kirkkaampaa ja hiekka hienompaa. Erikoista Turkin vesissä oli se, että veden lämpötila vaihteli päivittäin! 
  Iltapäivällä suuntasimme ostoskeskukseen. Bussilla liikkuminen Alanyassa oli todella helppoa ja halpaa.

Päivä 4.

 Koko launatai päivän vietimme koskenlaskuretkellä. Itse olen koskea laskenut aikaisemmin Austraaliassa ja pakko sanoa, että vähän kevyempi oli tämä Turkin versio. Mutta ihana, hauska ja ikimuistoinen päivä meille kyllä tuli!


Päivä 5.

  Aamupäivällä lähdimme laitesukellus retkelle. Tämä oli loman ensimmäinen  pettymys. Itse laitesukeltaminen oli aivan ihanaa! Retkeen kuului kaksi sukellusta ensin 4 metriin ja sitten 8 metrin syvyyteen.

 

  Muuten retki oli aivan hirveä. Paatti oli pieni tonnikalapurkki, jossa ei päässyt edes kunnolla varjoon. Itse sukellukset kestivät n. 3 tuntia, mutta paatilla hengattiin kuitenkin tekemättä yhtään mitään monta monta tuntia. Lounaaksi saatiin kylmiä makarooneja ja kuivaa kanaa. Mutta mikä loma se olisi jos kaikki menisi nappiin! :P

 Ilta otettiin rennosti shoppaillen basaareissa ja pelaten minigolfia.

Päivät 5. ja 6.

  Viimeiset päivät nautimme rannoista ja tutustuimme kaupunkiin.
Kävimme ensimmäisen kerran suhteemme aikana yhdessä hienosti syömässä hienossa ravintolassa. Viimeisenä iltana käväisimme Alanyan yöelämässä.

  
  Tätä näkyä tulee ikävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti